en-UShr-HR
Traži
2. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 177. Zgb-Čakovec-Koprivnica ::..   Prijava
Druga razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom“ (15. studenoga 2019.)  Druga razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom“ (15. studenoga 2019.) Minimiziraj

 
Druga razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom“
(15. studenoga 2019.)


 
    Druga razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom” održana je 15. studenoga 2019. u Zagrebu.
  U razmjeni su sudjelovali učenici Srednje škole Čakovec Alen Hajdarović i David Baranašić, Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb Damian Vereš i Karla Horvat, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina Zagreb David Buntak, Medicinske škole Šibenik Petra Rajić i Kristina Kunčić te Srednje škole Koprivnica Victoria Savić, Tea Barčanec i Ana Marija Friščić.


   Sudjelovali smo na radionici „Pokretom do govora“ u poliklinici Suvag. Temelj radionice je poticanje govorno-jezičnog razvoja kroz pokret i ples.
   Profesorica Dijana Mery Sarajlija uvela nas je u način rada Poliklinike, upoznala nas s verbotonalnom metodom koja se primjenjuje u rehabilitaciji djece oštećena sluha i govora, te spomenula akademika Petra Guberinu kao osnivača same Poliklinike. Praktično smo sudjelovali u vježbama i igrama kojima se nastoji osvijestiti važnost prostornih odnosa i utjecaj plesnog pokreta na psihološko stanje pojedinca te ustanovili kako je neverbalna komunikacija (pokret) važna u razumijevanju verbalne.
   Smatramo da je radionica vrlo poučna i zanimljiva, potiče djecu, ali i odrasle na sudjelovanje, provodi se u opuštenoj atmosferi te nam pomaže da se lakše i sigurnije izrazimo u svakodnevnom životu.

   Nakon poučnog predavanja i radionice, uputili smo se u Školu suvremenog plesa Ane Maletić na razmjenu ideja i podjelu daljnjih zadataka.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation