en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 178. Zagreb ::..   Prijava
Treća razmjena učenika u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“ (27. studenoga 2019.)  Treća razmjena učenika u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“ (27. studenoga 2019.) Minimiziraj

 
Treća razmjena učenika u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“
(27. studenoga 2019.)   Treća razmjena u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“ održana je u četvrtak 27. studenog 2019. godine kada su Školu narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar i knjižnicu „Andrija Štampar“ u Zagrebu posjetili učenici i voditelji Škole za medicinske sestre Mlinarska Zagreb i Škole za medicinske sestre Vrapče Zagreb.

   U razmjeni su sudjelovali Margareta, Tihomir i Nikolina zajedno s mentoricama Aleksandrom Vidoša i Đurđicom Stanešić.
   Kroz knjižnicu „Andrija Štampar “provela nas je voditeljica knjižnice Lovela Machala Poplašen, prof.dipl.knjiž.
   Knjižnica je otvorena za sve korisnike bez obzira na njihov status. Knjižnica obavlja i funkciju knjižnice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Prostor knjižnice sastoji se od kompjutorske čitaonice s 20 računala te dvije studentske učionice od koje je jedna namijenjena za grupni seminarski rad s mogućnošću uporabe dodatnih računala. Knjižnica je povezana u integrirani sustav Aleph kojim se koristi većina fakultetskih knjižnica Sveučilišta u Zagrebu. Preko sustava Aleph odvija se knjižnično poslovanje knjižnice, a sustav omogućuje i pristup mrežnom katalogu knjižnice. Korisnici imaju mogućnost uporabe računala u knjižnici preko čijih je IP adresa osiguran pristup svim relevantnim bazama podataka i časopisima iz područja biomedicine i zdravstva koje financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Bazama je omogućen pristup i preko AAI@EduHr identiteta. Voditeljica nam je preko PubMeda pokazala kako možemo doći do interesantnih, točnih podataka. Objasnila nam je korake po kojima se trebamo služiti PubMed-om. Pretražili smo baze podataka o mikrobiomu i pronašli znanstvene radove o povezanosti mikrobioma i zdravlja.
   Zahvalni smo voditeljici knjižnice na odvojenom vremenu za nas i naš projekt. Shvatili smo kako funkcionira PubMed i preko toga ćemo dalje istraživati za projket. Radujemo se novim saznanjima i informacijama.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation