en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 179. Zagreb-Pula ::..   Prijava
Prva razmjena učenika u projektu „Prepoznaj me i učini prvi korak“ (11. listopada 2019.)  Prva razmjena učenika u projektu „Prepoznaj me i učini prvi korak“ (11. listopada 2019.) Minimiziraj

 
Prva razmjena učenika u projektu „Prepoznaj me i učini prvi korak“
(11. listopada 2019.)   U petak, 11. listopada 2019., u 6:30 sati učenici Škole za medicinske sestre Vrapče, Zagreb krenuli su prema Puli kako bi sudjelovali na dogovorenoj razmjeni učenika na projektu „Prepoznaj me i učini prvi korak“. Točnije, odredište im je bila Medicinska škola Pula gdje su ih dočekale dvije učenice i njihova mentorica.

   Tamo su nas dočekali i odmah ponudili sokovima i grickalicama, atmosfera je bila i više nego ugodna. Raspravljali smo o temi našeg projekta „Prepoznaj me i učini prvi korak“: akutni infarkt miokarda i cerebrovaskularni inzult, kako je planiramo provesti, na što ćemo se točno fokusirati, tko će imati koji zadatak... Odlučili smo da ćemo se najviše usmjeriti na simptome i prvu pomoć. Provesti ćemo anketu od desetak pitanja koje ćemo slati srednjim školama (nemedicinskim školama) i u Puli i u Zagrebu. Anketom želimo saznati koliko su naše generacije zapravo upoznate sa temom i bi li znali odmah reagirati pošto to nije nimalo rijetka pojava. Učenice iz Pule će podatke koje mi prikupimo pregledati, eliminirati neprikladno te analizirati preostalo. Još malo smo pričali o planovima i idejama za sljedeću razmjenu.
   Nakon toga uputili smo se sa učenicama do samog centra gdje smo obišli grad, vidjeli smo gdje se oni najčešće kreću, neke poznatije restorane i kafiće Pule, sjeli smo na piće i malo razgovarali o projektu i našoj struci.
   Nakon toga išli smo na ručak s našim mentorima i ravnateljem Medicinske škole u Puli, gdje smo razgovarali o prijašnjim iskustvima u projektima E-medica. No, ipak smo najviše razgovarali o razlikama školovanja u Zagrebu i Puli.
   Poslije završenog druženja, obroka i ćaskanja uputili smo se prema Medulinu u apartman. Navečer smo se zaputili u razgled Medulina, također smo sjeli na piće i ugodno smo proveli ostatak večeri.
   Sutradan nakon doručka smo se uputili za Zagreb.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation