en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 180. ZG-Nehaj-ZD-Bedekovčina ::..   Prijava
Prva razmjena učenika u projektu „Ortoreksija – s one strane ekranak“ (14. listopada 2019.)  Prva razmjena učenika u projektu „Ortoreksija – s one strane ekranak“ (14. listopada 2019.) Minimiziraj

 
Prva razmjena učenika koji sudjeluju u projektu „Ortoreksija – s one strane ekrana“
(14. listopada 2019.)   U ponedjeljak, 14. listopada 2019. učenice Škole za medicinske sestre Vrapče ugostile su učenike Srednje škole Braće Radić Kaštel Štafilić – Nehaj, Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar i učenike Srednje škole Bedekovčina. Najavljeni početak druženja u 11h svi su, zbog uzbuđenja, jedva dočekali (posebno voditeljica projekta). Početak razmjene protekao je opušteno uz grissine i čokoladne medenjake što je posebno godilo učenicima iz Zadra i Kaštela koji su dugo putovali do škole u Vrapču. Nakon uvodnog upoznavanja, razgledavanja škole i zagrijavanja za ostatak radnog dana, uslijedio je središnji dio razmjene tj. radionica na temu ortoreksije.

  Učenici su radom u manjim skupinama pokazali marljivost, domišljatost i otvorenost za temu. Saznali su što ortoreksiju razlikuje od ostalih poremećaja hranjenja, kako se ortoreksija prepoznaje (Bratmanov test) i očituje te je li njena pojava povezana s trendovima u prehrani. Nakon gotovo sat vremena suradničkog učenja, učenici su vješto prezentirali usvojene sadržaje što se može vidjeti u priloženim fotografijama.
 
  Dogovor učenika oko zadataka u idućim fazama projekta protekao je nakon pauze za ručak.
   Oko 13h u prostoru škole predavač Hrvoje Handl, dr. med. specijalist psihijatar i voditelj dnevne bolnice za poremećaje prehrane H(R)ANA Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan održao je predavanje i moderirao raspravu na temu ortoreksije.
   Nakon mnoštva pitanja i odgovora učenici su se zaputili u centar grada gdje su dodatno utvrdili nove spoznaje i dogovore za iduću fazu projekta.
   „Učenici su zadovoljni i jako smo se zbližili međusobno. Mislim da suradnja i dogovori neće biti nikakav problem. Malo smo prošetali po gradu i bili na kavi pa smo ih otpratili do kolodvora (skoro). Tako da mislim da će ovo sve super proći.“ napisala je učenica Sara Pejić nakon prve razmjene učenika koji sudjeluju u projektu „Ortoreksija – s one strane ekrana“.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation