en-UShr-HR
Traži
3. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 182. Zadar-Maribor ::..   Prijava
Razmjena učenika u projektima „Kromoterapija i kako vratiti život u ravnotežu” i „Utjecaj čitanja  na  starenje”  Razmjena učenika u projektima „Kromoterapija i kako vratiti život u ravnotežu” i „Utjecaj čitanja na starenje” Minimiziraj

 
Razmjena učenika u projektima
„Kromoterapija i kako vratiti život u ravnotežu” i „Utjecaj čitanja na starenje”
(30. rujna-4. listopada 2019.)   Učenici i nastavnici  Srednje zdravstvene i kozmetičke škole Maribor već tradicionalno i ove godine su otišli na razmjenu u Medicinsku školu Ante Kuzmanića Zadar.
   Sunčanog jutra prijatelji iz Zadra dočekali su nas u školskoj knjižnici i informirali nas o razmjeni učenika. Učenici su nam se predstavili i rekli ponešto o sebi, a zatim smo proveli neko vrijeme zajedno. Popodne smo otišli u centar grada gdje smo posjetili muzej antičkog stakla. Bili smo impresionirani prekrasnim zalaskom sunca koji je bio ukomponiran sa zvukom zadarskih orgulja
.

  Sljedeći dan pridružili smo se satovima biologije, hrvatskog jezika i fizike. Bilo je zanimljivo upoznati se s njihovim načinom učenja, te prenijeti to našim profesorima i kolegama. Poslije podne imali smo vremena za opuštanje i druženje.
   U srijedu, odrađivali smo zdravstvene vježbe u Općoj bolnici Zadar i Domu za starije i nemoćne osobe. Pomagali smo kolegama te u isto vrijeme izmjenjivali iskustva, znanje i mišljenja.
   U četvrtak, učenici i profesori iz Zadra odveli su nas na izlet u Benkovac. Posjetili smo muzej, ali imali smo malih problema s jakom burom koja je spriječila nas daljnji obilazak. Štoviše to vrijeme smo proveli uz puno smijeha, družeći se, pričajući, i slikajući se. U Benkovcu smo vidjeli i novi dom za starije i nemoćne, koji nas je jako impresionirao.
   Zadnje popodne proveli smo s učenicima i profesorima iz Zadra. Družeći se uz gitaru, harmoniku i pjevanje, večer smo završili plesom koji je trajao do dugo u noć. U petak smo imali video konferenciju te smo se pozdravili sa svojim prijateljima, nadajući se da ćemo ih vidjeti i sljedeće godine.
   Na kraju, htjeli bi još jednom zahvaliti svima, za puno zabave te predivno provedeno vrijeme zajedno. Ova uspomena ce zauvijek ostati u našem sjecanju.
   Jedva čekamo ovu zimu provesti s vama, te nastaviti vaše školovanje na slovenskom jeziku, a naše na hrvatskom. Važno je naglasiti kako smo popodnevne sate proveli istražujući i pripremajući naše zajedničke projekte „Kromoterapija i kako vratiti život u ravnotežu” i „Utjecaj čitanja na starenje”.

Barbara Dvorscak, Marusa Hebar, Patricija Petek, Urska Novak, Jasmina Motaln, Nika Budja, Urska Rojs, Martin Senekovic, Aleks Lazarevic i Tjasa Ana Bucek


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation