en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 184. Viktorovac ::..   Prijava
Druga razmjena učenika u projektu „Glazba i mozak- od začeća do smrti” (22. siječnja 2020.)  Druga razmjena učenika u projektu „Glazba i mozak- od začeća do smrti” (22. siječnja 2020.) Minimiziraj

 
Razmjena učenika u projektu „Glazba i mozak- od začeća do smrti”
(22. siječnja 2020.)   Druga razmjena u okviru projekta „Glazba i mozak- od začeća do smrti“ održana je u srijedu, 22. siječnja 2020. godine u Viktorovcu. U razmjeni, koju su organizirali učenici Srednje škole Viktorovac (Ivana Blažeković, Ivan Olujić, Sandra Džafo), sudjelovali su i učenici Medicinske škole Bjelovar (Nensi Vojtela, Sara Drčić), Medicinske škole u Rijeci (Ella Mila Bošnjak, Jan Samardžija), Srednje škole Čakovec (Erika Tarandek, Lana Žerjav) te Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska (Ana Delić, Una Ibrahimagić, Luka Mustapić) zajedno sa svojim mentorima (Tina Jelić Balta iz Medicinske škole Bjelovar, Kornelia Doračić iz Medicinske škole u Rijeci, Dunja Gašparić iz Srednje škole Čakovec, Jelena Lučan iz Srednje škole Viktorovac, Ankica Vujnović Tonković iz Glazbene škole Fran Lhotka Sisak).
   Razmjenu smo započeli obilaskom Srednje škole Viktorovac, a nakon toga je uslijedilo druženje i razgovor o našem projektu. Analizirali smo podatke prethodno provedene ankete u kojoj smo mjerili vitalne znakove prije i nakon slušanja glazbe pijanista Joea Meixnera. Također, iznosili smo ideje o izradi i sadržaju prezentacije te međusobno podijelili zadatke. Svatko je odabrao dio koji će detaljnije obraditi odnosno na kraju uklopiti u jednu cjelinu. Tako će učenici Medicinske škole Rijeka svoje zanimanje dentalnog tehničara spojiti zajedno s glazbom te nam pokazati kako glazba djeluje na bol. Učenici Medicinske škole Bjelovar prikazat će da glazba prilikom slušanja može i maltretirati ljude, a ne samo izazivati ugodu. Učenici Srednje škole Čakovec detaljnije će objasniti negativne emocije kod mladih osoba povezane sa slušanjem glazbenih djela. Učenici Srednje škole Viktorovac povezat će medicinu i glazbu kod određene skupine oboljelih osoba. I učenici Glazbene škole dat će svoj doprinos u izradi prezentacije tako da će prikazati razlike u glasovima, odnosno izdvojit će glasove koji su ugodniji za slušanje. Ovo su samo neke od ideja koje ćemo realizirati.
   Nakon dogovora i druženja u Srednjoj školi Viktorovac uputili smo se u Glazbenu školu Frana Lhotke, gdje nam je profesorica Ankica Vujnović Tonković, zajedno sa svojim učenicima, pokazala školu, ispričala povijest Glazbene škole te nam je jedan učenik odsvirao nekoliko skladbi. Nakon obilaska Glazbene škole posjetili smo Holandsku kuću gdje su učenici drugih škola saznali nešto više o gradu Sisku i pogledali zbirku Kraker- jednu od najvrjednijih zbirki radioaparata, gramofona i ploča.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation