en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 186. Maribor-Zadar ::..   Prijava
Druga razmjena u projektima „Kromoterapija” i „Utjecaj čitanja na starenje“ (27.-31. siječnja 2020.)  Druga razmjena u projektima „Kromoterapija” i „Utjecaj čitanja na starenje“ (27.-31. siječnja 2020.) Minimiziraj

 
Druga razmjena učenika u projektima
„Kromoterapija i kako vratiti život u ravnotežu“ i „Utjecaj čitanja na starenje“
(od 27. do 31. siječnja 2020.)   Druga razmjena u projektima „Kromoterapija i kako vratiti život u ravnotežu“ i „Utjecaj čitanja na starenje“ održana je od 27. do 31. siječnja 2020. u Srednjoj zdravstvenoj i kozmetičkoj školi Maribor.
   I nakon nekoliko dana, dojmovi se još nisu slegli. Lijepa sjećanja i predivne uspomene zauvijek nas vežu za tjedan iza nas i za ovaj posjet našim prijateljima u Maribor, a njihovu toplu dobrodošlicu nije umanjila ni magla koja se spustila tijekom obilaska znamenitosti grada na Dravi prvog dana razmjene.
   Drugi dan razmjene upoznali su nas sa svojom školom. Posebno su nas se dojmili kabineti gdje su nam pokazali njihov način vježbi i rada. Sudjelovali smo na nastavi Zdravstvene njege djeteta, Patologije, Biofizike i Kuhanja na kojem smo izradili energetsku voćnu slasticu koju smo uslast pojeli. Na satu Sportskog odgoja i zdravstvene kulture odigrali smo prijateljsku utakmicu u odbojci sa domaćom ekipom a rezultat je bio neriješen. Hladno popodne koje je uslijedilo tog utorka proveli smo na Pohorju uz snježne radosti.

   U srijedu smo išli na izlet u Rogašku Slatinu i posjetili smo Medical centar Rogaška gdje smo probali prirodnu ljekovitu mineralnu vodu Donat Mg i upoznali se sa njenim ljekovitim djelovanjem. Tijekom izleta u Štajersku posjetili smo i franjevački samostan Olimpje gdje smo razgledali muzej ljekovitih biljnih pripravaka i upoznali se sa trećom najstarijom ljekarnom u svijetu.
   U četvrtak smo imali vježbe na Odjelu za gastroenterologiju, Odjelu za reumatologiju, Odjelu za neurološke bolesti i Odjelu za nefrologiju, a glavna sestra Bolnice nas je upoznala sa organizacijom zdravstvene njege i rada te obrazovanja zdravstvenih tehničara i medicinskih sestara. Tijekom obilaska upoznali smo se sa njihovim Hitnim prijemom bolesnika. Jako nas se dojmio njihov način rada i topli odnos prema bolesnicima.

   U poslijepodnevnim satima radili smo na projektima i dogovorili idejna rješenja za završnu prezentaciju.
Zadnji dan našeg posjeta, petak je najtužniji dan jer završava naša razmjena. Održali smo videokonferenciju sa našom Školom tijekom koje su nam uručene potvrdnice.
   Ovim putem posebnu zahvalu šaljemo tetama iz školske kuhinje te zaposlenicima Đačkog doma Lizike Jančar koje su nam ispunjavali želje i dobro hranile.

   Također veliko hvala našim prijateljima u ime nastavnica Verice Elveđi i Ljiljane Grinović te u ime Danijele Matek, Anite Vazgeč, Ivane Vazgeč, Ahmeta Hirkića, Anđele Koton, Ele Pavelić, Antonia Ivčića, Larise Vekić i Marije Čulina.
   Veselimo se vašem dolasku u naš mali grad i ponovnom susretu na Danima e-medice u Termama Tuhelj.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation