en-UShr-HR
Traži
3. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 188. ZD-ST-ČK-KR ::..   Prijava
Druga razmjena u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu” (10. siječnja 2020.)  Druga razmjena u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu” (10. siječnja 2020.) Minimiziraj

 
Druga razmjena učenika u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu”
(10. siječnja 2020.)   U petak 10. siječnja 2020. godine učenici realizirana je druga razmjena učenika i videokonferencija u sklopu projekta „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“. U razmjeni su sudjelovale učenice Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar Lana Stipić i Paula Kašelić sa svojim profesoricama Jelenom Kevrić i Petrom Karagom, učenica Zdravstvene škole Split Zoe Burazin sa svojom profesoricom Marijanom Geetz Kesić, učenica Srednje škole Pregrada, Petra Klasić sa svojim profesorom Mariom Sambolecom te domaćini iz Srednje škole Čakovec, Manuel Korent i Abel Korunek sa svojim mentoricama Majom Ivanuša i Dunjom Gašparić.
 
  Na ovoj razmjeni razmijenili ugostili smo učenike Danijela Fruka i Petru Klasić sa njihovim mentorom Mariom Sambolecom iz Srednje škole Pregrada u Srednjoj školi Čakovec i preko videopoziva povezali se sa ostalim školama. Upoznali smo se sa gostima i družili se sa njima uz hranu i piće te smo nakon kraćeg druženja odlučili započeti s radom na projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“.
   Prilikom zajedničkog istraživanja saznali smo neke interesantne i neobične čak i pomalo zastrašujuće informacije o provedenim eksperimentima poput oplođivanja žena životinjskom spermom. Jedan od eksperimenata koji nas je posebice šokirao bio je ruski eksperiment nad petoricom zatvorenika kojima se davao poseban plin pomoću kojeg nisu mogli spavati te ih se pokušalo ostaviti budnima 15 dana. Eksperiment je na kraju završio kobno za sve zatvorenike. Kada smo sve informacije o eksperimentima spojili u okvirnu prezentaciju još smo se malo družili sa gostima i nasmijali uz poneku anegdotu tijekom večere. Razmijenili smo podatke koje smo sakupili i spojili u jednu prezentaciju zajedno sa anketom koju smo proveli među našim vršnjacima.
   Na kraju je dogovoreno da će učenici Srednje škole Čakovec prezentaciju dovršiti do kraja.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation