en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije ::..   Prijava
Realizirane video-konferencije  Realizirane video-konferencije Minimiziraj

 
 Mlin.jpg    Kako je prvih šest hrvatskih zdravstvenih škola dobilo videokonferencijsku opremu Polycom 5000 i Polycom 7000, te licencirane Polycom PVX, a u planskim fazama su i realizacije brzih, optičkih linkova, to se ovaj dio projekta pokazao kao reprezentativan segment i uspješan segment E-medice.
     Za sada je većina naših škola povezana optičkim 100 Mb linkovima, te je naš rad na video konferencijama već postao sastavni dio školskih aktivnosti
.

   U stalnim su video-konferencijskim vezama Medicinske škole u Zadru, Mlinarska u Zagrebu, Dubrovnik, Split i Vrapče Zagreb, te Srednja zdravstvena i kozmetička škola Maribor, ali kao vodeći nositelji video konferencija ove škole surađuju samostalno na brojnim međunarodnim video konferencijama.

vkonf2.jpg   Još jedan novi segment je suradnja sa Općom bolnicom Zadar, sa poliklinikom "Svjetlost" Zagreb, ali i sa ostalim zdravstvenim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Kanada, SAD), s s kojima je uspostavljena sada već kontinuirana suradnja.
  
Ove suradnje su već obilježene sa nekoliko video konferencijskih prijenosa operacija iz same bolnice i poliklinike, te predavanjima iz SAD-a i Kanade. Na tim video konferencijama sudjelovale su naše škole, ali i nekoliko inozemnih škola.
   Većina video konferencija popraćena je, uz pomoć CARNeta, streamingom, a što omogućuje SVIM našim školama direktno uključenje u prijenose.

   Od prošle godine sve za potrebe održavanja video konferencija CARNet nam je ustupio i korištenje njihovog AdobeConnectPro
(https://acp.carnet.hr/emedica/)
   Za prijavljivanje koristimo se svojim AAUEdu@Hr identitetom (korisničko ime i lozinka: ime.prezime@skole.hr) ili jednostavnije kao gost: napisati svoje ime i grad ili školu.

   Upute za korištenje AdobeConnectPro nalaze se na:
http://www.carnet.hr/acp/upute
 
   Molimo vas da se za sve informacije vezena uz video konferencije obratite Edinu Kadiću, nacionalnom koordinatoru za video konferencije u projektu "E-medica" na email: 
e-kadic@medskolazd.hr.
 
   


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation