en-UShr-HR
Traži
14. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 1. konferencija ZD-ZG-ST ::..   Prijava
 Video-konferencija Zadar-Zagreb-Split Minimiziraj

Projekt učenika: "Zdrava prehrana"
tema prve video konferencije Zadar-Zagreb-Split

   U ponedjeljak, 07. svibnja 2007. u održana je prva velika video konferencija u kojoj su sudjelovali učenici i djelatnici Škole za medicinske sestre Mlinarska Zagreb, sa gostima iz Tehničke škole Virovitica (medicinska sestra-medicinski tehničar), Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar i Zdravstvene škole Split, te njihovih gostiju.
   Tema ove konferencije bila je u okviru "Otvorenih vrata Škole za medicinske sestre Mlinarska Zagreb", a na njoj je predstavljen projekt "Zdrava prehrana" kojeg su zajedno izradili učenici Zagreba, Virovitice i Zadra.

  Za ovu prigodu učenici iz Virovitice i Zadra prezentirali su cjelovit projekt, dok su zagrebačka i splitska škola u goste pozvale naše istaknute sportaše, Zagrepčani igraće "Dinama" (Eduarda da Silvu, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku), a Splićani poznatu hrvatsku atletičarku, Blanku Vlašić.

A kako su učenici doživjeli prvu veliku konferenciju projekta E-medica?
O tome od učenika zadarske medicinske škole: 
"Naša prva video konferencija u kojoj su sudjelovale: Škola za medicinske sestre Mlinarska Zagreb, Tehnička škola Virovitica, Zdravstvena škola Split (koja se uključila kasnije, a zbog nenadanih tehničkih problema), te naša škola, bila je uistinu burna, neočekivana, ali nadasve zanimljiva.
   Tema konferencije bila je zdrava prehrana o kojoj u sve škole napravile zajedničku prezentaciju. Nakon uvodnih pozdrava voditelja cijelog projekta E-medica, profesora Edina Kadića, te ravnateljice iz Zagreba, dr.med. Asje Jelaković i našeg ravnatelja prof. Davora Vidakovića, učenici su preuzeli glavnu riječ.
velika2.jpg   Prvi dio predavanja održale su učenice iz Zagreba, a zatim su pod vodstvom vms Ljiljane Grginović naši učenici opširno prezentirali prvi dio, a učenici iz Virovitice drugi dio projekta "Zdrava prehrana" ili "Kako se hrane učenici zdravstvenih škola", a u okviru kojeg je prezentirana anketa o prehrani koju su učenici proveli među 600 ispitanika, učenika zdravstvenih škola RH.
   Na žalost, zbog "pucanja" internetskih veza u cijelom Splitu, konferenciji se nisu pridružili učenici Zdravstvene škole Split.
   S toga su u nastavku predavanja na red došli gosti u Zagrebu, igrači Dinama (Eduardo da Silva, Luka Modrić i Vedran Čorluka). S njima je uslijedio intervju u kojem su govorili o načinu prehrane u sportu.
   Po završetku intervjua sa igračima održan je mali igrokaz zagrebačkih učenica kojim je zaključio službeni, planirani dio našeg druženje putem video konferencije.
    Uslijedili su srdačni pozdravi sa obiju strana, a onda se nenadano na ekranu pojavio Split!!!!!
   Svi su bili oduševljeni i počeli se vraćati u dvoranu (knjižnicu) na video konferenciju, to više kada se na ekranu pojavila Blanka Vlašić. Uslijedila su brojna pitanja preostalih sudionika o njenoj prehrani, o zdravoj prehrani, o čokoladama i slatkišima, brzoj prehrani. Odjednom se taj neočekivani i nenajavljeni dio pretvorio u ležerno, ali izuzetno zanimljivo polusatno druženje, sve dok se Blanka, zbog već kašnjenja na trening, nije svima ispričala i odjurila iz škole.
   Za mene je ova video konferencija bila izvrsno iskustvo jer osim što se i družimo, upoznajemo nove prijatelje usput i učimo nove stvari koje mogu biti korisne u nastavku školovanja, a i tim putem učenje je mnogo ljepše i uzbudljivije. Učenje kroz igru, naš rad, kroz razne kvizove i igre u kojima mi stvaramo nastavne sadržaje čini se svima ljepše, ugodnije, a mislim da i više zapamtimo, naučimo.
    Nadam se da će ubuduće biti više ovakvih video konferencija jer se kroz njih lakše možemo upoznat sa nekim poznatim osobama, ili kako nam najavljuju poznatim liječnicima i znanstvenicima."


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation