en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 2018. » VK Pula-Novo Mesto ::..   Prijava
Video-konferencija u projektu „Kreativno učenje“  (28. studenog 2018.)  Video-konferencija u projektu „Kreativno učenje“ (28. studenog 2018.) Minimiziraj

Video-konferencija Pule i Novog Mesta u projektu „Kreativno učenje“
(28. studenoga 2018.)

 
 

 
 
 
   U srijedu, 28. studenog 2018. održana je video konferencija škola partnera na projektu „Kreativno učenje“. Video konferencija je provedena putem Skypea, a sudjelovali su učenici, mentori i koordinatori Medicinske škole Pula i Srednje zdravstvene i kemijske škole Novo mesto. Prije video konferencije sve aktivnosti su dogovarane i koordinirane telefonski, mailom te dopiskom unutar Skype grupe „Kreativno učenje“.

    Do održavanja video konferencije provedene su tri faze projekta „Kreativno učenje“. One su podrazumijevale prikupljanje podataka o partnerima, dogovor učenika oko odabira sadržaja i teme predavanja te proučavanja ICT-a i aplikacija za učenje od kojih su izdvojene Prezi, Kahoo, Mentimeter i Padlet. Nakon toga su učenici pripremili predavanje pomoću odabrane aplikacije, proveli ga unutar svoje škole i proveli anketu uspješnosti predavanja.
  

   Tema video konferencije je bila razmjena dojmova vezanih uz provedbu predavanja, ali i dogovor o razmjeni predavanja. Na prijedlog mentorica iz Srednje zdravstvene i medicinske škole Novo mesto prvobitni plan o razmjeni predavanja je zamijenjen prijedlogom da učenici svake škole održe vlastito predavanje partnerskoj školi putem Skypea. Razlog tome je što su učenici uložili veliki trud u svoja predavanja te bolje poznaju tematiku svog predavanja u odnosu na učenike drugih partnerskih škola. Dogovoreni su detalji oko zadataka koji slijede.
 

   Zbog tehničkih poteškoća nije bilo moguće realizirati uključivanje svih partnera u opisani konferencijski poziv, stoga je konferencija s Medicinskom školom iz Beograda obavljena 29. studenoga 2018. dok je konferencija sa Zdravstvenom školom Split obavljena 4. studenoga 2018. Spomenute dvije konferencije su trajale kratko te je uglavnom potvrđeno sve što je dogovoreno prethodno u video konferenciji 28. studenoga 2018.

     
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation