en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 2018. » VK Split - Rijeka (2018) ::..   Prijava
Prva video-konferencijska razmjena Splita i Rijeke  Prva video-konferencijska razmjena Splita i Rijeke Minimiziraj

Prva video-konferencijska razmjena u projektu
„Otkucaji našeg srca“

 
 

 
   U utorak, 5. lipnja 2018. godine održana je video konferencija putem Skype za tvrtke, Zdravstvene škole u Splitu i Medicinske škole u Rijeci. Tema video konferencije bila je rad na zajedničkom projektu „Otkucaji našeg srca“, a domaćini su bile učenice Ana Gašić i Antonija Ivanišević, te mentorica Marija Jurišić Šarlija iz Splita. U videokonferenciji su sudjelovali i učenici Doris Keđo i Edi Vučić iz Rijeke te njihov mentor Zvonko Miškić.

    Na ovoj video konferenciji dogovorili smo detalje daljnje suradnje i načine realizacije faza projekta, a koji za cilj ima istražiti i definirati građa i ulogu srca, elektrokardiografiju i elektrokardiograf (snimiti elektrokardiogram u mirovanju te odrediti faze srčane aktivnosti, snimiti elektrokardiogram za vrijeme fizičke aktivnosti, usporedi EKG zdravog i bolesnog srca, pretpostaviti kako radi pacemaker, odrediti broj otkucaja i frekvenciju srca iz EKG-a, istražiti jesu li otkucaji srca svih ljudi u mirovanju jednaki), bolesti srca koje liječnik može identificirati iz specifičnog EKG uzorka srca. Snimanje EKG-a će se realizirati u Zdravstvenoj školi u Splitu pomoću uređaja TESS set opreme Cobra 4 Elektrofiziologija. Također smo dogovorili buduću komunikaciju i kolaboraciju kroz sustav Office 365 za škole gdje ćemo koristiti aplikacije Microsoft Teams, Planner i OneNote.

   Veselimo se da ćemo se bolje upoznati, zajedno raditi i sresti na prvoj razmjeni učenika planiranoj kroz mjesec listopad 2018.

   Cijeli razgovor možete pogledati na linku https://www.emaze.com/@AOIIICRRC/otkucaji-naeg-srca

Ana Gašić i Antonija Ivanišević

    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation