en-UShr-HR
Traži
14. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 2018. » VK Zagreb-S.Mitrovica (2018.) ::..   Prijava
Video-konferencija Zagreb/Zadar i Sremska Mirovica (06. lipnja 2018.)  Video-konferencija Zagreb/Zadar i Sremska Mirovica (06. lipnja 2018.) Minimiziraj

Prva razmjena i video konferencija u projektu „Medicina kroz književnost“
(5. i 6. lipnja 2018.)

 
 

 
   
U okviru projekta „Medicina kroz književnost“, 5. i 6.lipnja 2018. realizirana je dvodnevna, ujedno i prva razmjena učenika.
   U utorak, 5. lipnja 2018. u Školu za medicinske sestre Mlinarska došle su učenice i mentorica iz Medicinske škole Ante Kuzmanića - Zadar. Nakon našeg upoznavanja, sudjelovali smo na nastavnom satu iz predmeta Anatomija i fiziologija te na vježbama iz predmeta Zdravstvena njega opća i Zdravstvena njega zdravog djeteta i adolescenta. Našim gošćama pokazali smo školu, kabinete i učenički dom, u kojem su bile i smještene tijekom razmjene. Iskoristili smo i vrijeme za dogovor o književnim djelima kojima ćemo se baviti te prijedlozima kako bismo mogli prezentirati rezultate našeg rada na projektu. Nakon radnog dijela prošetali smo Zagrebom.

    Drugi dan naše razmjene, 6. lipnja 2018. otišli smo u posjet Srednjoj školi Bedekovčina. Upoznali smo se s učenicima s kojima surađujemo na projektu te smo održali videokonferenciju sa Medicinskom školom „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice. Tijekom razmjene izmijenili smo prijedloge o književnim djelima koje bi svaka škola u suradnji analizirala, usuglasili na koji način bismo izložili zajednički rad te kakvu scenografiju i kostimografiju planiramo.
   Nakon prefinog ručka u njihovom učeničkom domu, učenici i mentori iz Bedekovčine odveli su nas u Mariju Bistricu. Imali smo slobodno vrijeme za razgled i druženje.
   Nakon dva dana rada i druženja, naše suradnike iz Zadra otpratili smo na Autobusni kolodvor i jedva čekamo drugu razmjenu. Do tada se planiramo baviti dogovorenim zadacima na projektu!
.

Brigita Bajzek i Nikolina Ban, Škola za medicinske sestre Mlinarska


Snimka video-konferencije pogledajte na poveznici:
https://connect.carnet.hr/p6lhty5lse1/

    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation