en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 2018. » VK Zagreb-Split ::..   Prijava
Video-konferencija u projektu „Priča kao lijek“  (23. siječnja 2019.)  Video-konferencija u projektu „Priča kao lijek“ (23. siječnja 2019.) Minimiziraj

Video-konferencija - Prva razmjena učenika u projektu „Priča kao lijek“
(23. siječnja 2019.)

 
 

 
 
    U srijedu, 23.siječnja 2019. godine održana je video konferencijska razmjena (putem Skypea) učenika i mentora koji rade na zajedničkom projektu „Priča kao lijek“.


   Na konfererenciji su sudjelovale učenice i voditeljica projekta Maja Feil iz Škole za primalje iz Zagreba i učenice iz Zdravstvene škole Split Antonela Bekavac, Nikolina Nikolac zajedno s njihovom mentoricom Lorinom Miše.
   Tema video konferencije je bila rad na projektu i daljni dogovori vezani za zajednički projekt „Priča kao lijek“
   Cilj projekta je kroz pričanje priča olakšati boravak djece u bolnicama i istražiti pomaže li pričanje priča djeci i njihovim roditeljima tijekom hospitalizacije.
   Pričanje priča trebalo bi pozitivno utjecati na doživljaj dječjeg boravka u bolnici, kako za djecu tako i za njihove roditelje.
Redovito pripovijedanje djeci može pomoći u razvijanju i jačanju koncentracije te u razvoju mašte.

 
  Moć priče kao lijeka shvaćena je i primjenjivana tijekom cijele ljudske povijesti. Terapeutske priče se mogu opisati kao priče koje pomažu vratiti izgubljenu ravnotežu ili osjećaj cjelovitosti.
   Pričanje priča je jedna od strategija kojom se djeci pomaže da se suoče s problematikom s kojom se susreću u svojim životima, proživljavajući različita rješenja kroz junake priča.
   Dogovorena je još jedna videokonferencija za otprilike 2-3 tjedna kada bismo zajedno osmislili anketu za medicinsko osoblje koju planiramo provesti na kraju projekta.
   Video konferencija je protekla u radnoj atmosferi usmjeravajući se na dogovor oko zadataka bitnih za sami projekt. Učenici su međusobno razmijenili iskustvo rada na projektu, razgovarali i predlagali međusobno nove priče za pričanje te dogovorili izradu slikovnice. Prokomentirali smo rezultate provedenih anketa i dogovorili daljnje završne korake rada na projektu kao i dogovor o samom načinu izlaganja i aktivnostima tijekom same 12. Smotre „Dani E-medica“ u Tuheljskim Toplicama.

Maja Feil           
Škola za primalje Zagreb


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation