en-UShr-HR
Traži
6. lipnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 2019.-2020. » 51 VK -Zagreb-Varaždin ::..   Prijava
Druga razmjena u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“ (26. rujna 2019.)  Druga razmjena u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“ (26. rujna 2019.) Minimiziraj

Druga razmjena (video-konferencija) u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“
(26. rujna 2019.)


 
 
 
   Druga razmjena u projektu „Mikrobiom i fermentirana hrana“ održana je u četvrtak, 26. rujna 2019. godine putem video konferencije Skypeom.
    U razmjeni su sudjelovali učenici Škole za Medicinske sestre Mlinarska Marko Perić, Nikolina Ban i Tihomir Crnjac, učenice Škole za medicinske sestre Vrapče Margareta Bakonji, učenice Medicinske škole Varaždin Matea Hranić i Iva Lovrinović i mentorice Nataša Vuković, Aleksandra Vidoša i Đurđica Stanešić.

    Učenici i mentori su videokonferencijski prošli po cijelom planu i programu izrade projekta „Mikrobiom i fermentirana hrana“. Način izrade i redoslijed plana i programa je usvojen.
   Sudionici su se upoznali s svim zadacima za uspješnu realizaciju projekta, tako da su zadaci Medicinske škole Varaždin bili definirati što je probiotik, prebiotik, a što mikrobiom i kako su međusobno povezani. Opisati mikrobiom općenito, a detaljnije opisati mikrobiom crijeva.
 

 

 

   Zadatak Škole za medicinske sestre Mlinarska bio je istražiti što je propusnost crijeva (leaking gut), dok je zadatak Škole za medicinske sestre Vrapče bio istražiti povezanost mikrobioma i zdravlja općenito te mikrobioma i bolesti.
   Razmijenili su nova znanja o mikrobiomu, fermentiranoj hrani i pojmovima vezanima uz projekt. Razgovarali su o provođenju anketa i načinu na koji bi mogli prezentirati projekt.
   Sklopljeno je dobro prijateljstvo i smatramo da ćemo odlično funkcionirati u daljnjem radu na projektu. Veselimo se novim i zanimljivim informacijama koje ćemo pripremiti jedni za druge na idućoj razmjeni.
 
   Na kraju videokonferencije dogovorili smo daljnje korake u projektu i pripremu za sljedeću razmjenu.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation