en-UShr-HR
Traži
6. lipnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » 2019.-2020. » 62 VK ST-Sesvete-BJ ::..   Prijava
Video-konferencijska razmjena u projektu „Tko su i kako danas žive „naši anđeli“ (25. rujna 2019.)  Video-konferencijska razmjena u projektu „Tko su i kako danas žive „naši anđeli“ (25. rujna 2019.) Minimiziraj

Video-konferencijska razmjena na projektu „Tko su i kako danas žive „naši anđeli“
(25. rujna 2019.)

 

   U četvrtak, 25. rujna 2019. godine održana je prva video konferencijska učenika i mentora iz Bjelovaras i Sesveta koji rade na zajedničkom projektu Zdravstvene škole Split „Tko su i kako danas žive „naši anđeli“.

   Na video konfererenciji su sudjelovale učenice i učenici te voditeljice iz sve tri škole sudionice u projektu. Iz Zdravstvene škole Split sudjelovali su učenici Ivona Babić i Duje Peričić zajedno s njihovom mentoricom Mirom Talaja, iz Medicinske škole Bjelovar učenici Luka Bosanac i Ema Lovak s mentoricom Tinom Jelić Balta i iz Gimnazije Sesvete učenici Maja Marija Radoš, Luka Topić i Ivana Lozić s mentoricom Suzanom Pešorda.
   Tema video konferencije je bila analiza dosadašnjeg rada na projektu, usaglašavanje i podjela zadataka za sljedeće etape zajedničkog projekta.
   Temeljni cilj projekta je istražiti, analizirati i prikazati rad medicinske sestre i tehničara u izvanrednim okolnostima i improviziranim radnim prostorima, daleko i izvan zdravstvenih ustanova. Pretražujući dostupnu literaturu od vremena prve ideje o projektu i temi, uočili smo da je literature vrlo malo i da se njezin najveći broj bazira na svjedočanjstvima sudionika, zdravstvenih djelatnika članova sanitetskih terenskih timova u raznim izvanrednim okolnostima ( poplave, potresa, ratnih operacija, avionskih i željezničkih nesreća, ...). Zbrinjavanje, najčešće teško i većeg broja ozlijeđenih, sanitetski timovi pripremali su i izvodili u za to neadekvatnim prostorima (livada, šuma, pećina, sojenica, pojata, podrumskih prostora, zemunica,..) koje je trebalo u vrlo kratkom vremenu pripremiti i prilagoditi, improvizirati kako bi se u njima mogli izvoditi standardizirani, najčešće složeni medicinski i medicinsko- tehnički postupci. Kako u nastavnim predmetima tijekom formalnog obrazovanja za medicinsku sestru/medicinskog tehničara opće njege nismo do sada pronašli sadržaje o radu medicinske sestre i tehničara u izvanrednim okolnostima, odlučili smo to obraditi istraživačkom i projektnom nastavom.
   Na prvoj videokonferenciji razmijenili smo i analizirali dosadašnje pronađene materijale i literaturu o radu medicinskih sestara i tehničara u ratnim okolnostima. Dogovorili smo strategiju izrade anketnog upitnika, definirali uzorak, alate i metode kontakta sa ispitanicima te metode i dinamiku buduće komunikacije između suradnika u projektu. Prihvatili smo sa zadovoljstvom iskazanu nam stručnu pomoć izvannastavnih ustanova u realizaciji projekta.
   Planirana je još jedna videokonferencija na kojoj bismo analizirali i kritički obradili dobivene rezultate anketnog upitnika.
   Video konferencija je protekla u radnoj i prijateljskoj atmosferi, učenici su pokazali visoku razinu kreativnosti i motiva za rad.

Ivona Babić i Duje Peričić
Zdravstvena škola Split


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation