en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » Megaconferance Jr. 2007. ::..   Prijava
 Megaconferance Jr. 2007. Minimiziraj

~ Megaconferance Jr. 2007. ~
cijeli svijet "u" Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar

vkonf1.jpg
   Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar su u četvrtak, 22. veljače 2007., sudjelovali u velikoj svjetskoj megakonferenciji koja se odvija pod nazivom Megaconferance Jr. 2007., te uspješno sudjelovali u kvizu Zdravstvene škole Ljubljana "Prva pomoć". Na najbolji način predstavili su svoju Školu, Zadar i Hrvatsku, a ujedno upoznavali i ostvarili kontakte sa brojnim vršnjacima i školama diljem svijeta.


MJr.jpg   Megaconferance Junior je međunarodni projekt video konferencijskog povezivanja učenika osnovnih i srednjih škola diljem svijeta. Uspješno djeluje i širi se već četiri godine. Njegova osnovni namjena je pružanje mogućnosti učenicima u međusobnoj komunikaciji, upoznavanju, suradnji i razmjeni stečenih znanja, u stvarnom vremenu, a pritom koristeći naprednu video-konferencijsku tehnologiju.
   Upravo to istovremeno povezivanje više škola iz različitih krajeva svijeta, predstavlja izazov suradnje učenika na različitim geografskim točkama, a sve sinkronizirano u interaktivnom učenju, upoznavanju.
vkonf3.jpg   Ovogodišnja konferencija održana je 22. veljače 2007. sa početkom u 13,00 sati po našem, odnosno u 07,00 sati po američkom vremenu, dok je za sudionike u Indoneziji početak bio u 20,00 sat.
   Medicinska škola Ante Kuzmanća Zadar, zahvaljujući pomoći CARNeta koji im je za potrebe projekta "E-medica" osigurao video konferencijsku opremu (Polycom) i brzo optičko povezivanje (100 Mb), te  entuzijazmu profesora Edina Kadića i izuzetno aktivne grupe učenika, ove godine ušla je u  Megaconferance Jr. 2007. kao interaktivni sudionik kviza kojeg je vodila Zdravstvena škola iz Ljubljane: "Prva pomoć". Sa strane Medicinske škole u video konferenciji su sudjelovali učenici četvrtih razreda: Ivana Martinović, Antonia Šeremet, Danijela Čančar, te učenik drugog razreda Armando Bakarić.
   Nakon upoznavanja Indonezije škole, škole iz SAD-a (Comanche), te učenika Zdravstvene škole iz Ljubljane, sudionika kviza krenuli su u njegovu realizaciju. Osim manjih problema sa zvukom, 20 minutni kviz uspješno je priveden kraju, a s njime i prvo službeno sudjelovanje u  Megaconferance Jr. 2007.
   Po završetku prvog bloka ostalih video konferencija uslijedilo je takozvani "Roll Call" na kojem su se u kratko predstavile sve škole sudionice tog prvog bloka.
   Ovogodišnji susret na  Megaconferance Jr. 2007. nastavljen je do ponoći (po našem vremenu), a učenici, kao i njihovi nastavnici-gosti, sa neskrivenim zadovoljstvom i brojnim komentarima nastavili su pratiti ostale sudionike i na sasvim nov način upozna-vati sudionike, daleke države i nepoznate gradove.

 

vkonf4.jpgIvana Martinović: "To je bila izvrsna prilika da se kroz opuštenu atmosferu pokaže napredak, ali i uporaba novih tehnologija. Bili smo povezani sa školama iz Indonezije, Amerike, Kine, Slovenije, Španjolske, Malte, Grčke..., a kroz kratke reportaže koje su učenici pripremali upoznali smo osebujne kulture tih naroda. Pitanja su bila općenita pa sam karakter konferencije nije bio natjecateljski već prijateljski.
   Izgledalo je pomalo nestvarno pričati i upoznavati ljude koji su toliko udaljeni, ali bit toga i je da tehnologija toliko napreduje da čak i udaljenost više ne predstavlja granice. Dobro smo se zabavljali, upoznavali (čak i pozivali na maturalnu zabavu), a nadasve upoznali kulture naroda koji su nam poznati gotovo samo iz literature.
   Bio je to lijep i neobičan način stvaranja prijateljstava i razmjene iskustava, a pogotovo stjecanje novih iskustava. Samo se nadamo da će ovakvi projekti biti inspiracija i da će potaknuti ljude da više brinu za edukaciju mladih na prijemljiviji način, na nastavu s ovakvim suvremenijim metodama rada koji nas zanimaju.
   U školi su nam se u tijeku konferencije, kao moralna podrška, pridružili i dečki iz CARNet-a. Mali nemir u našim ženskim redovima.
   Za kraj, moramo spomenuti i našeg "nervoznog" voditelja prof. Edina Kadića koji je najzaslužniji da se ovakav, nama blizak i intersantniji načini učenja primjenjuju i u našoj školi.

   Megaconferance Jr. 2007. je završila, a već su počele quot;padati" prve ideje za organiziranje i prijavljivanje naše škole na Megaconferance Jr. 2008., jer ostalo je malo vremena! Naime, do listopada 2007. treba osmisliti svoju ideju konferencije i prijaviti je organizatorima, a onda sve iznova. Nadamo se da će učenici Medicinska škola Ante Kuzmanća Zadar tada (22. veljače 2008.) sudjelovati kao voditelj, te s time steći mogućnost da sve ostale sudionike još bolje (i uz više vremena) upozna sa našom školom, Zadrom i Hrvatskom.


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation