en-UShr-HR
Traži
8. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » Predavanje dr. Silversteina (SAD) o HIVu/AIDSu ::..   Prijava
 Predavanja dr. Phillipa Silversteina (SAD): HIV/AIDS Minimiziraj

Američki liječnik održao video-konferencijsko predavanje o imunosustavu, HIV-u i AIDS-u

Dr. Silverstein oduševljen hrvatskim učenicima

 31. ožujka 2010.

   Video-konferencijsko predavanje o ljudskom imunosustavu, HIV-u i AIDS-u sinoć je učenicima Medicinske škole Ante Kuzmanića održao američki liječnik i profesor Phillip Silverstein iz St. Joseph's Medical Centera, koji se nalazi u Pennsvlvaniji (SAD). Predavanje je održano u sklopu projekta povezivanja zdravstvenih škola Republike Hrvatske "E-medica", čiji je pokretač i voditelj upravo zadarska medicinska škola. Ovog puta predavanje su pratili učenici sedam zdravstvenih škola s područja cijele Hrvatske, kao i Zdravstvena škola iz Maribora. Dr. Phillip Silverstein kazao nam je kako mu je ovo drugi put da drži predavanje hrvatskim srednjoškolcima te da nije mogao vjerovati koliko su željni znanja.
   - Moja misija i želja je da ljudima prikažem intrigantnosti i čuda ljudskoga tijela na zabavan i vizualan način. Mislim da je ljudsko tijelo najzanimljivija stvar koja se može zamisliti i učenje o njemu trebalo bi biti jednako tako interesantno. Dosta vremena provodim tražeći način kako što bolje vizualno prezentirati ono što prikazujemo učenicima. Želim da razumiju priču koja je u pozadini i da im ta priča pokaže čuda i eleganciju ljudskog tijela. Želim potaknuti i inspirirati ljude da postanu biolozi, medicinari ili laboranti. Ovo radim već nekoliko godina i uživam u tome, kazao je Silverstein ističući kako su hrvatski učenici divni te da će im ubrzo prikazati i novi program na kojemu radi, a to je prikaz DNA.
   - Prošli put kada smo imali video-konferenciju učenici su bili toliko angažirani i vidio sam u njima glad za znanjem što me je ganulo. Hrvatski učenici su vrlo motivirani, kazao je Silvestein.
Inicijator i pokretač cijelog projekta video-konferencija je profesor Edin Kadić, koji nam je ispričao da je do ovoga došlo sasvim slučajno.
   - Program "InnerWorld Discovery", sam vidio u projektu MAGPI koji je u programu medicine za američke učenike, oni imaju poseban program kojim konferencijski liječnici i medicinski stručnjaci predaju njihovim učenicima. Vidio sam projekt dr. Silversteina i prijavio se, on se oduševio, jer nije znao ni gdje je Hrvatska. Prošlo predavanje je okupiralo učenike, nakon predavanja imali su toliko pitanja da su oduševili dr. Silversteina koji je na svoje web stranice stavio naše komentare, kazao je Kadić dodajući kako su nakon nekog vremena došli ponovno u kontakt da se ovo predavanje održi u okviru projekta "E-medica". - Projekt je krenuo i svi su oduševljeni suradnjom. Radimo već video-konferencije s bolnicama, američkim školama, ali radit ćemo i na multikulturalnoj suradnji kroz program MAGPI, kazao je Kadić.
   Nakon još jednog zanimljivog predavanja učenici iz Hrvatske i Slovenije, željni znanja, ponovno su imali mnoga pitanja na koja je dr. Silverstein strpljivo odgovarao.

Boris KUPČAK
"Zadarski list"

Predavanje su pratili: Medicinska škola Dubrovnik, Zdravstvena škola Maribor, Zdravstvena škola Split, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, Zdravstvena i veterinarska škola Vinkovci, Medicinska škola Bjelovar,  Srednja škola Bedekovčina, Škola za medicinske sestre Vinogradska

 
    Dr. Phillip Silverstein je tvorac "InnerWorld Discovery", edukacijskog programa koji poučava učenike o ljudskom tijelu i trenutna zdravstvena pitanja koristeći animacije i priče iz stvarnih događaja iz bolnice.
   "InnerWorld Discovery" adresira izazov J Edward Hilla M.D. predsjednika Američke medicinske organizacije: "Doktori su odgovorni za vodstvo u sprječavanju bolesti privlačeći pozornost i zanimanje mladih."

  Petnaest godina Dr. Silverstein je prakticirao internu medicinu i privatnu praksu u okrugu Delaware. Tijekom tog vremena dobio je nekoliko nagrada koje su ga učinile najboljim doktorom profesorom u Memorial Hospital, Delawere. Trenutno radi u St. Joseph's Medical Center, Emergency Medicine Physician - Reading, Pennsylvania (SAD). Nastavlja svoju ulogu kao profesor liječnicima obiteljske prakse, ali i učenicima u osnovnim i srednjim školama, te fakultetima.
   Nedavno je nagrađen kao najbolji profesor doktor za obiteljsku praksu.

   Posjetite BLOG dr. Silversteina!


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation