en-UShr-HR
Traži
29. svibnja 2020. ..:: Video konferencije » Realizirane videokonferencije » Prijenos operacija iz Opće bolnice Zadar ::..   Prijava
 "Mega" konferencija telemedicinskog prijenosa operacija za srednje škole iz Zadarske bolnice Minimiziraj

 
Prva hrvatska "mega" konferencija
telemedicinskog prijenosa operacija za srednje škole


    U okviru projekta „E-medica“, kojeg vodi Medicinska škola Ante Kuzmanića,  u utorak, 03. veljače 2009., , uz sudjelovanje 10 zdravstvenih škola RH, dviju iz Slovenije i Medicinskog fakulteta iz Mostara,  održan je prvi veliki videokonferencijski prijenos dviju ginekoloških operacija (laparaskopska operacija adneksetomia i histeroskopija) koje je sa svojim timom predvodio dr. Branko Dukić sa Ginekološkog odjela Opće bolnice Zadar.

   Naš projekt "E-medica" koji povezuje sve zdravstvene škole Republike Hrvatske, kojeg svesrdno podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a koji za cilj ima promicanja korištenja novih informacijsko komunikacijskih tehnologija u strukovnoj nastavi,  napravio je još jedan veliki iskorak organiziranjem "mega" videokonferencije, odnosno prijenosa dviju laparaskopskih operacija. Ovo je prva "mega" konferencija telemedicinskog prijenosa operacija za srednje škole u Hrvatskoj, a najvjerojatnije i u svijetu.

   Zahvaljujući potpori videokonferencijskog tima CARNeta (Regvart, Lisac, Marušić, Franković) operacije su tehnički besprijekorno, putem videokonferencijskog linka (i Polycom) ili putem streaminga, pratili učenici i nastavnici iz: Srednje škole Bedekovčina, Medicinske škole Bjelovar, Škole za medicinske sestre Mlinarska Zagreb, Škole za medicinske sestre Vrapče, Zdravstvene škole Split, Škole za primalje Zagreb, Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci, Medicinske škole Šibenik, Medicinske škole Rijeka, Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, te kao gosti iz Srednje zdravstvene šole Maribor, Srednje zdravstvene šole Ljubljana, te studenti Medicinskog fakulteta Mostar.
   Sam tijek, kao i pojašnjenja koje je dr. Dukića za vrijeme operacija pružao učenicima oduševio ih i omogućio im izuzetno kvalitetan uvid u ovaj dio medicine i svih zadaća koje tim ima prije, za vrijeme i nakon operacije, kao i pojedinih ginekoloških problema.
   Po završetku operacija dr. Dukić je odgovarao na pitanja sudionika, koji su cijeli operativni tim nagradili velikim aplauzom i zahvalom za pruženu prigodu ovako interesantnog i kvalitetnog vida nastave.
  Na kraju se voditelj projekta "E-medice" i moderator ove "mega" konferencije, Edin Kadić zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom jedinstvenom poduhvatu, te najavio novu videokonferenciju, ali ovog puta sa kardiološkog odjela Opće bolnice Zadar. Također je istakao da će sve zdravstvene škole dobiti DVD snimku ovog telemedicinskog prijenosa za potrebe svoje nastave.

Komentari iz nekih medija:


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation