en-UShr-HR
Traži
8. srpnja 2020. ..:: Video konferencije » Sastanak o širenju sustava (24. rujna 2007.) ::..   Prijava
Pripremni sastanak ravnatelja i koordinatora - 24. rujna 2007.  Pripremni sastanak ravnatelja i koordinatora - 24. rujna 2007. Minimiziraj

 
Pomočnik ministra Dragan Schwarz i vrijednosti 'E-medice'      U ponedjeljak, 24. rujna 2007., u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar, održan je sastanak ravnatelja i školskih koordinatora „E-medice“ iz 12 pozvanih zdravstvenih škola Republike Hrvatske, a sa ciljem upoznavanja sa novostima i planovima daljnjih realizacij video konferencija u okviru projekta "E-medica".
 
     Na sastanak su pozvani predstavnici zdravstvenih škola koje već imaju optičke linkove i video konferencijsku opremu
(Polycom), kao i one škola koje će, po izvješću CARNeta, u tijeku ove godine dobiti optičke linkove, a potom i video konferencijsku opremu: Zdravstvena škola Split, Medicinska škola u Rijeci, Škola za medicinske sestre Mlinarska Zagreb, Medicinska škola Dubrovnik, Medicinska škola Karlovac, Medicinska škola Pula, Medicinska škola Šibenik, Srednja medicinska škola Slavonski Brod, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Škola za medicinske sestre Vrapče, Škola za primalje Zagreb i Medicinska škola Osijek.
     Cilj ovog sastanka je da se na njemu ravnatelji i koordinatori upoznaju sa dosadašnjim rezultatima, te dinamikom i tehnikom širenja video konferencijskog sustava „E-medice“, kao i da se usuglase standardi postavljanja video konferencijske opreme, te dogovore realizacije video konferencija u ovoj školskoj godini.
   O značajkama ovog sastanka govori veliki odaziv svih pozvanih sudionika, ali i inters velikog broja nacionalnih i lokalnih medija, od kojih i prenosimo jedan takav osvrt: 

   "... Još jedan sastanak u okviru projekta E-medica, odnosno projekta povezivanja zdrav-stvenih škola Republike Hrvatske, održan je jučer u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića. Cilj ovog sastanka na kojem su nazočni bili ravnatelji i koordinatori iz čak 14 zdravstvenih škola bio je upoznavanje s novostima i daljnjom realizacijom video konferencije u okviru projekta "E-medica".
   Naime, na sastanak su bili pozvani predstavnici onih zdravstvenih škola koje već imaju optičke linkove i videokonferencijsku opremu, kao i one škole koje će u tijeku ove godine dobiti optičke linkove, a potom i video konferencijsku opremu. Pored ravnatelja i koordinatora na sastanku su nazočili i Dragan Schwarz, preko videolinka i Zoran Paldi u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, te predstavnici SupraNet Projekta, tvrtke koja zastupa Polycom u Hrvatskoj.

   Na samom je početku pozdravni govor održao Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića te tako zahvalio svima koji su na bilo'koji način doprinijeli oživljavanju ovog projekta.
   - Vrlo je važno napomenuti da mi u lokalnoj zajednici imamo i svesrdnu podršku Zadarske županije pri realizaciji svih planova. Naša škola je na neki način "otac" ovoga projekta, a u interesu nam je da se u njega uključi što veći broj škola, kazao je Vidaković, napomenuvši da je osnovni cilj projekta "E-medica" virtualno povezivanje medicinskih, ali i drugih strukovnih škola u Hrvatskoj i to zbog unaprjeđenja dosadašnjeg odgojno-obrazovnog sustava.
   Zatim je riječ preuzeo Edin Kadić, idejni začetnik projekta te koji je pojasnio cilj ovog sastanka, a prisutnima je također pokazao po kojem principu funkcionira videokonferencijska oprema Polvcom.
   - Cilj ovog sastanka je tipiziranje opreme kako bi je uspješno koristili profesori u nastavi, ali i medicinske sestre u svom poslu, kakao je Kadić te također pojasnio i standarde postavljanja videokonferencijske opreme.
   Kako bi se nazočni uistinu uvjerili u savršeno funkcioniranje ove opreme, nazočnima se upravo preko videolinka obratio Dragan Schwarz u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Također, u ime spomenutog Ministarstva svim predstavnicima škola zaželio je uspješnu realizaciju projekta u idućoj školskoj godini, te potvrdio da će Ministarstvo i na dalje u potpunosti podržavati ovaj projekt, ali i sve slične projekte koji za cilj imaju ovako uspješno promoviranje korištenja IC tehnologija u hrv.
   Plan daljnjeg povezivanja zdravstvenih škola brzim linkovima, a paralelno s tim i opremanje dotičnom opremom pojasnio je Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta.
   Na posljetku su djelatnici tvrtke SupraNet Projekt upriličili i kratku prezentaciju Polvcoma i mogućnosti razmjene prezentacije kroz sustav, a tijekom trajanje video konferencija.

Anita MRŠIĆ                
("Zadarski list" - 25. rujna 2007.)


 Napomena: U listopadu/studenom 2007. planira se 3. sastanak svih koordinatora zdravstvenih škola RH uključene u projekt „E-medica“ (najvjerojatnije u Školi za medicinske sestre Vrapče), a kada će se dogovoriti daljnje aktivnosti vezane uz segmente razmjene učenika, izrade zajedničkih projekata, ali i video konferencija. Na tom sastanku planiramo podnijeti izvješće o izuzetno uspjelom susretu „Dani E-medice“ na Bjelolasici i razmotriti prijedloge za „Susrete E-medice 2008.“
     Također će se razmotriti prijedlog Srednje škole Pakraca o radionici i susretu u Pakracu, kao i eventualne nove ideje koordinatora i njihovih škola!


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation